Paszarnia Tradycyjna Pasza dla kur niosek z kurkumą i miętą 18 kg. Doskonale zbilansowana pasza dla kur nieśnych w formie drobnej kruszonki, która zapewni pełne pokrycie na wszystkie składniki odżywcze niezbędne w żywieniu drobiu nieśnego. Wzbogacono ją o naturalne dodatki paszowe – kurkuma i mięta, które oprócz walorów smakowych mają silne właściwości przeciwzapalne oraz wspierają pracę układu trawiennego ptaków. Ponadto kruszonka dla kur z kurkuma i miętą Paszarnia Tradycyjna przekłada się na wysoką jakość znoszonych jaj, ładne wybarwienie żółtek oraz ogólne zdrowie i kondycje drobiu.
Pasza dla kur niosek - Paszarnia Tradycyjna z kurkumą i miętą
Opakowanie zawiera 18 kg kruszonki dla kur. Pasza dla kur w formie kruszonki niweluje zjawisko wybierania ulubionych ziaren przez ptaki hodowlane. Stosowanie pełnoporcjowych pasz granulowanych dla kur stanowi zatem bardzo korzystne rozwiązanie dla hodowcy drobiu. Kury zjadając paszę, spożywają wszystkie składniki odżywcze niezbędne do ich prawidłowego rozwoju, wzrostu oraz nieśności, co przekłada się na wyższe wyniki produkcji jaj. Pasza dla kur niosek z kurkumą i miętą zawiera w swoim składzie aż 16% białka, które jest szczególnie ważne dla utrzymania zdrowia i kondycji kur niosek. Jeżeli się zastanawiasz czym karmić kury, żeby się dobrze niosły, to właśnie Paszarnia Tradycyjna pasza dla kur niosek, będzie najlepszym wyborem. Oferowana linia pasz Paszarnia Tradycyjna cieszy się uznaniem wielu hodowców drobiu zagrodowego. Wysoka jakość, odpowiednia granulacja oraz konkurencyjna cena to główne zalety najlepszej paszy dla kur niosek.
Pasza dla kur z kurkuma i miętą Paszarnia Tradycyjna – korzyści stosowania
- Wysoka nieśność – skład karmy dostosowany do potrzeb żywieniowych kur niosek, który wpływa na efektywność produkcyjna jaj poprzez regularną nieśność oraz wydłużenie okresu nieśności.
- Naturalne dodatki paszowe w postaci kurkumy i mięty - wpływają na wysoką jakość znoszonych jaj, dobry smak oraz ładne wybarwienie żółtek.
- Mocne skorupki – dzięki dodatkom wapnia w paszy kury znoszą jajka o mocnych skorupkach, co ogranicza ilość stłuczek oraz deformacji,
- Zdrowie i odporność kur – kurkuma i mięta maja silne właściwości przeciwzapalne, które wspierają odporność kur nieśnych, wzmacniając kondycję fizyczną drobiu nieśnego
- Kruszonka dla kur – pasza dla kur w postaci drobnego, pełnoporcjowego granulatu.
- Dla kur niosek różnych ras i odmian.
Kurkuma i jej właściwości w diecie drobiu nieśnego
Kurkuma zawierająca kurkuminę stanowi naturalny dodatek paszowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych, który ogranicza ilość infekcji u drobiu. Podawana wraz z paszą w naturalny sposób wspiera układ immunologiczny kur, zmniejszając jednocześnie podatność na choroby drobiu Ponadto wspiera pracę wątroby, która pełni kluczową rolę w przetwarzaniu składników odżywczych i usuwania toksyn z organizmu kur. Kurkumina działa również przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo, co jest istotne dla całego układu trawiennego kur niosek. Wartością dodaną stosowania kurkumy w paszy dla kur zdecydowanie jest ładne wybarwienie żółtek.
Mięta w żywieniu drobiu
Mięta jest dodatkiem paszowym, który doskonale wspiera pracę układu trawiennego i jelit. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym, ogranicza rozwój bakterii chorobotwórczych w jelitach i przewodzie pokarmowym drobiu. Ponadto jej naturalne olejki eteryczne wpływają na smakowitość paszy dla kur niosek i jej chętne spożywanie. Mięta stymuluje produkcje enzymów trawiennych, dzięki czemu pasza jest dobrze przyswajana. Oprócz tego mięta może łagodzić stany zapalne układu oddechowego ptaków, dlatego jej niewielkie ilości stosowane regularnie wraz z paszą będą budowały odporność organizmu ptaków.
Pasza dla niosek z kurkumą i miętą Paszarnia Tradycyjna – skład:
Pszenżyto, kukurydza, węglan wapnia śruta poekstrakcyjna słonecznikowa, gluten paszowy pszenny, otręby pszenne, poekstrakcyjna śruta sojowa, mąka z ziarna pszenicy, poekstrakcyjna śruta paszowa z zarodków kukurydzy, jęczmień, wywar gorzelniany, suszony kukurydziany, śruta poekstrakcyjna paszowa z nasion rzepaku , tłuszcz zwierzęcy drobiowy, chlorek sodu, fosforan jednowapniowym, siarczan sodu, mięta, produkty przetwarzania roślin (kurkuma), węglan wapnia, witaminy i minerały.
Składniki analityczne:
|
Białko surowe 16,04 %
|
Tłuszcz surowy 2,57 %
|
Włókno surowe 5,31 %
|
Popiół surowy 16,81 %
|
Lizyna 0,71 %
|
Metionina 0,31 %
|
Wapń 5,18 %
|
Fosfor 0,61 %
|
Sód 0,18 %
|