Produkt dodany do koszyka
Pasza dla kur niosek posiada formę kruszonki, która jest bardzo dobrze i chętnie pobierana przez kury. Kruszonka jest również bardzo dobrze trawiona przez organizm ptaków, ponieważ są to przetrącone ziarna zbóż, a więc ptaki nie pobierają całych ziaren, które mogą zalegać w jelitach. Składniki paszy dla kur niosek są odpowiednio dobrane, tak aby stanowiła ona pełnowartościowy i zbilansowany posiłek dla ptaków. Ekologiczna pasza dla kur dostarcza organizmowi ptaków niezbędne witaminy oraz składniki mineralne. Oprócz odpowiedniej diety kruszonka dla niosek zapewnia mocne i duże jaja kurze z pięknym wybarwionym żółtkiem.
Podstawą pożywienia dla kur są zboża, które są dla nich smaczne i zarazem lekkostrawne dla układu pokarmowego. Kury nioski to ptaki ruchliwe, charakteryzujące się szybką przemianą materią i dużą nieśnością jaj. Z tego też powodu ich dieta powinna zawierać duże ilości węglowodanów oraz białka. Dieta niosek powinna być zróżnicowana, czyli oprócz zbóż powinna zawierać naturalne dodatki w postaci ziół oraz warzyw, które dostarczą ptakom niezbędne witaminy dodatki mineralne. Zioła wspomagają odporność ptaków, ponieważ działają przeciwzapalnie oraz antybakteryjnie. W skład paszy powinny wchodzić również oleje roślinne i inne tłuszcze, które dostarczą kurom energii.
Pasza dla kur niosek Paszarnia Tradycyjna oprócz cennych ziaren ze zbóż tj. pszenżyto, kukurydza oraz jęczmień zawiera inne naturalne dodatki tj. kurkumę oraz miętę. Jakie właściwości ma kurkuma oraz mięta?
Kurkuma zawierająca kurkuminę stanowi naturalny dodatek paszowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych, który ogranicza ilość infekcji u drobiu. Podawana wraz z paszą w naturalny sposób wspiera układ immunologiczny kur, zmniejszając jednocześnie podatność na choroby drobiu Ponadto wspiera pracę wątroby, która pełni kluczową rolę w przetwarzaniu składników odżywczych i usuwania toksyn z organizmu kur. Kurkumina działa również przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo, co jest istotne dla całego układu trawiennego kur niosek. Wartością dodaną stosowania kurkumy w paszy dla kur zdecydowanie jest ładne wybarwienie żółtek.
Mięta jest dodatkiem paszowym, który doskonale wspiera pracę układu trawiennego i jelit. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym, ogranicza rozwój bakterii chorobotwórczych w jelitach i przewodzie pokarmowym drobiu. Ponadto jej naturalne olejki eteryczne wpływają na smakowitość paszy dla kur niosek i jej chętne spożywanie. Mięta stymuluje produkcje enzymów trawiennych, dzięki czemu pasza jest dobrze przyswajana. Oprócz tego mięta może łagodzić stany zapalne układu oddechowego ptaków, dlatego jej niewielkie ilości stosowane regularnie wraz z paszą będą budowały odporność organizmu ptaków.
Pszenżyto, kukurydza, węglan wapnia śruta poekstrakcyjna słonecznikowa, gluten paszowy pszenny, otręby pszenne, poekstrakcyjna śruta sojowa, mąka z ziarna pszenicy, poekstrakcyjna śruta paszowa z zarodków kukurydzy, jęczmień, wywar gorzelniany, suszony kukurydziany, śruta poekstrakcyjna paszowa z nasion rzepaku , tłuszcz zwierzęcy drobiowy, chlorek sodu, fosforan jednowapniowym, siarczan sodu, mięta, produkty przetwarzania roślin (kurkuma), węglan wapnia, witaminy i minerały.
| Składniki analityczne: |
|---|
| Białko surowe 16,04 % |
| Tłuszcz surowy 2,57 % |
| Włókno surowe 5,31 % |
| Popiół surowy 16,81 % |
| Lizyna 0,71 % |
| Metionina 0,31 % |
| Wapń 5,18 % |
| Fosfor 0,61 % |
| Sód 0,18 % |
Pasza dla kur niosek posiada formę kruszonki, która jest bardzo dobrze i chętnie pobierana przez kury. Kruszonka jest również bardzo dobrze trawiona przez organizm ptaków, ponieważ są to przetrącone ziarna zbóż, a więc ptaki nie pobierają całych ziaren, które mogą zalegać w jelitach. Składniki paszy dla kur niosek są odpowiednio dobrane, tak aby stanowiła ona pełnowartościowy i zbilansowany posiłek dla ptaków. Ekologiczna pasza dla kur dostarcza organizmowi ptaków niezbędne witaminy oraz składniki mineralne. Oprócz odpowiedniej diety kruszonka dla niosek zapewnia mocne i duże jaja kurze z pięknym wybarwionym żółtkiem.
Podstawą pożywienia dla kur są zboża, które są dla nich smaczne i zarazem lekkostrawne dla układu pokarmowego. Kury nioski to ptaki ruchliwe, charakteryzujące się szybką przemianą materią i dużą nieśnością jaj. Z tego też powodu ich dieta powinna zawierać duże ilości węglowodanów oraz białka. Dieta niosek powinna być zróżnicowana, czyli oprócz zbóż powinna zawierać naturalne dodatki w postaci ziół oraz warzyw, które dostarczą ptakom niezbędne witaminy dodatki mineralne. Zioła wspomagają odporność ptaków, ponieważ działają przeciwzapalnie oraz antybakteryjnie. W skład paszy powinny wchodzić również oleje roślinne i inne tłuszcze, które dostarczą kurom energii.
Pasza dla kur niosek Paszarnia Tradycyjna oprócz cennych ziaren ze zbóż tj. pszenżyto, kukurydza oraz jęczmień zawiera inne naturalne dodatki tj. kurkumę oraz miętę. Jakie właściwości ma kurkuma oraz mięta?
Kurkuma zawierająca kurkuminę stanowi naturalny dodatek paszowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych, który ogranicza ilość infekcji u drobiu. Podawana wraz z paszą w naturalny sposób wspiera układ immunologiczny kur, zmniejszając jednocześnie podatność na choroby drobiu Ponadto wspiera pracę wątroby, która pełni kluczową rolę w przetwarzaniu składników odżywczych i usuwania toksyn z organizmu kur. Kurkumina działa również przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo, co jest istotne dla całego układu trawiennego kur niosek. Wartością dodaną stosowania kurkumy w paszy dla kur zdecydowanie jest ładne wybarwienie żółtek.
Mięta jest dodatkiem paszowym, który doskonale wspiera pracę układu trawiennego i jelit. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym, ogranicza rozwój bakterii chorobotwórczych w jelitach i przewodzie pokarmowym drobiu. Ponadto jej naturalne olejki eteryczne wpływają na smakowitość paszy dla kur niosek i jej chętne spożywanie. Mięta stymuluje produkcje enzymów trawiennych, dzięki czemu pasza jest dobrze przyswajana. Oprócz tego mięta może łagodzić stany zapalne układu oddechowego ptaków, dlatego jej niewielkie ilości stosowane regularnie wraz z paszą będą budowały odporność organizmu ptaków.
Pszenżyto, kukurydza, węglan wapnia śruta poekstrakcyjna słonecznikowa, gluten paszowy pszenny, otręby pszenne, poekstrakcyjna śruta sojowa, mąka z ziarna pszenicy, poekstrakcyjna śruta paszowa z zarodków kukurydzy, jęczmień, wywar gorzelniany, suszony kukurydziany, śruta poekstrakcyjna paszowa z nasion rzepaku , tłuszcz zwierzęcy drobiowy, chlorek sodu, fosforan jednowapniowym, siarczan sodu, mięta, produkty przetwarzania roślin (kurkuma), węglan wapnia, witaminy i minerały.
| Składniki analityczne: |
|---|
| Białko surowe 16,04 % |
| Tłuszcz surowy 2,57 % |
| Włókno surowe 5,31 % |
| Popiół surowy 16,81 % |
| Lizyna 0,71 % |
| Metionina 0,31 % |
| Wapń 5,18 % |
| Fosfor 0,61 % |
| Sód 0,18 % |