Wykonany z wysoką precyzją nóż
przeznaczony do filetowania i patroszenia mięsa oraz ryb. Ostrze noża wykonane zostało ze szwedzkiej, nierdzewnej stali, która zapewnia trwałość oraz skutecznie zapobiega powstawaniu korozji. Długość ostrza wynosi 15,5 cm, natomiast grubość 2 mm. Atutem wspomagającym proces patroszenia czy filetowania ryb i mięsa jest
wyprofilowane i elastyczne ostrze. Bardzo ostra stalowa klinga noża do patroszenia pozwala na
szybkie i dokładne filetowanie mięsa, z tego względu oferowany nóż staje się produktem praktycznie niezbędnym nie tylko w myślistwie, ale również w hodowli zwierząt.
Gumowa rękojeść noża do patroszenia doskonale dopasowuje się do dłoni użytkownika i pozwala na wygodne operowanie nożem podczas patroszenia ryb. Dodatkową zaletą noża do filetowania mięsa jest
osłona z tworzywa sztucznego zabezpieczająca klingę przed uszkodzeniem, a także posiadacza przed zranieniem.
Osłona wyposażona jest w uchwyt do mocowania na pasek, co pozwala na łatwe przenoszenie noża i użycie go w dowolnym momencie. Do ostrzenia
noża do filetowania i obróbki mięsa i ryb służy specjalna
uniwersalna ostrzałka wykonana z solidnych materiałów ściernych przeznaczonych do ostrzenia noży ze stali nierdzewnej, ceramicznych, ząbkowanych, a także nożyczek.